NAO

Robot NAO, van Aldebaran Robotics is gestart in 2005 en heeft als doel om voor een groter publiek, tegen een redelijke prijs een humanoid robot te leveren met mechanische, elektronische en cognitieve vaardigheden. NAO moet een vriend van de familie worden in het assisteren in dagelijkse taken in huis. Nao is een platform waarbij je door middel van App’s extra functionaliteit kan toevoegen aan de robot.

Kenmerken Nao:
– Nao heeft vier microfoons gemonteerd in zijn hoofd en een stem herkenning en analyse systeem.
– Hij herkent een set van vooraf gedefinieerde woorden die je kunt vullen met je eigen uitdrukkingen.
– Deze woorden triggeren ieder gedrag dat je kiest.
– Nao is ook geschikt voor het opsporen van de bron van een geluid

Talen Nao:
– Tekst naar spraak: English, French, Spanish, German, Italian, Chinese, Japanese, Korean, Portuguese
– Automatisch spreken: English, French, Spanish, German,
– Herkenning taal : Italian, Chinese, Japanese, Korean

Aldebaran Robotics heeft haar nieuwste versie getoond van de Nao robot, de NAO H25, op de Humanoids conferentie van 2010 in Atlanta. Nao’s lichaam is opnieuw ontworpen en een heel stuk aantrekkelijker en robuuster. De NAO H25 heeft meer gebogen armen die de robot meer ruimte geven om spullen op te pakken en te gooien. Aldebaran verbeterde:
– De lichaam motie controles
– De spraakherkenning
– De geluid lokalisatie
– De gezicht en beeld erkenning

Standaard uitgerust met een embedded computer en wifi-verbinding is NAO volledig autonoom en kan een beveiligde verbinding met het internet inhoud worden toegezonden. Uitgerust met twee luidsprekers en een aantal microfoons beschikt NAO zelfs over een topkwaliteit geluidssysteem om muziek te spelen.